vetrinär åkersberga

Varför grundades Reikiveterinären?

Jag startade Reikiveterinären med en önskan om frihet för mig, djuren och er djurägare, men också som en protest. En protest mot att dagens vård har svårt att se patienterna på riktigt och för att bevisa att vård som tar tid faktisk inte behöver vara mer kostsam än den löpande-band-principen som vi tyvärr ser på allt fler ställen i vårt samhälle. Jag ville att mottagningen ska vara en frizon från den stress som alla vårdyrken idag innebär.

På en veterinärmottagning är väntrummet oftast det som stressar mest, både för djur och djurägare. Där sitter människor som är oroliga, som stressat iväg till besöket och som sen ska stressa vidare, människor som är ledsna, djur som har ont, djur som skriker och skäller, djur och människor som blir extremt stressade av alla ljud och av den kliniska sjukhusmiljön.

Jag ville skapa en annorlunda plats för vård. En självklarhet blev då -inget väntrum! Ja, det kan innebära att ni får vänta några minuter i trapphuset eller utomhus, men vilken enorm skillnad det gör för patienten!

För allas välmående

Aldrig under mina år som veterinär har jag undersökt så lugna djur. Att inredningen lite mysigare än vanligt och väggarna går i varma färger och tavlor gör ju inte saken sämre. Jag får ofta höra av djurägare att deras djur aldrig varit så lugna hos veterinären.

Min önskan är också att du och ditt djur själva ska bestämma över ert besök, och att vi tillsammans diskuterar vilka prover som ska tas och varför. Ett besök kan gå väldigt snabbt och enkelt om man vill, men det finns också tid att sitta ner och prata en stund om du önskar det.

Jag värdesätter samtalen med er djurägare enormt. Jag lär mig så mycket, och jag vidgar mina vyer och får växa som människa. Jag hoppas att ni vill vara med mig på den resan.