vetrinär åkersberga

Vad är Reiki?

Reiki betyder ”den dolda, universella kraften” och är en japansk behandlingsmetod som grundades i början av 1900-talet och är energimedicin. Metoden syftar till att skapa en djup avslappning i kroppen ända in på cellnivå, vilket minskar stress och främjar kroppens förmåga till självläkning. Med hjälp av energiflödet från terapeutens händer påverkas både den fysiska och själsliga kroppen på ett djupare plan. Reiki är i sig själv inte en metod som användas som botemedel, men den kan stötta kroppen vid sidan av en medicinsk behandling.

Behandlingen sker genom lätt handpåläggning och är inte smärtsam. I Sverige räknas det som en alternativ behandlingsmetod. I många länder används dock Reiki som ett komplement till den klassiska veterinär- och humanvården, eftersom man ser att en minskad stress och ökad harmoni ger bättre förutsättningar för kroppen att läka ut sjukdomar som samtidigt behandlas (klassiskt)medicinskt. Studier på både människor och djur stödjer detta. Utomlands används metoden även på många shelters för omhändertagna djur. Detta för att ge trygghet, harmoni och skapa tillit till människor eftersom många av djuren har en jobbig bakgrund som ofta handlar om otrygghet och våld. Djur är mycket känsliga för energier som de mottar från sin omgivning. Behandlingen fungerar på alla sorters djurslag och verkar framför allt mentalt lugnande och avslappnade. Reiki kan även stärka bandet mellan djur och djurägare. Är du nyfiken på vad energimedicin kan göra för dig och ditt djur så råder jag dig att prova. Du behöver inte tro på reiki för att kunna ta emot och gynnas av behandlingen.

vad är reiki
vad är reiki för djur

Hur går en behandling till?

Jag ger reiki till både människor och djur, var för sig eller tillsammans. Att få det tillsammans med ditt djur kan stärka bandet och förståelsen mellan er. Innan jag ger reiki till ett djur för första gången vill jag alltid veta djurets mående, sjukdomshistorik och utföra en klinisk undersökning för att säkerställa att det inte finns några uppenbara sjukdomar som behöver behandlas medicinskt först. När du som person behandlas har du rätt till att få det ersatt av ditt friskvårdsbidrag, men försäkringsbolag ersätter inte reikibehandlingar av djur eftersom det inte får ges som en medicinsk behandling.

Reiki till djur

Djur är väldigt intuitiva när det kommer till energier. De vet själva var i kroppen energierna behövs och tar till sig dom mycket snabbare än människor, vilket gör att en behandling på djur normalt tar kortare tid än på människa. Vissa djur är väldigt skeptiska till nya miljöer och kan kräva lite tid innan de går med på att få reiki. Det är viktigt att förstå att inget djur får tvingas att ta emot behandlingen, utan allt ska ske på djurets eget villkor. Många gånger kan man behöva börja med att ge reiki på distans innan djuret accepterar handpåläggning. Djuret får reiki där den själv väljer att motta behandlingen -på golvet, i bädd, i sin bur, hos djurägaren eller någon annanstans.

Reiki till människa 

Vi börjar med ett stilla samtal där du får berätta för mig om tidigare erfarenheter och behandling. Sedan bäddas du in under en filt på en massagebänk. Behandlingen är inte smärtsam, och det är individuellt hur du som person känner av reiki i kroppen.

Kontakta mig för att boka en behandling för ditt djur eller till dig själv.

Vill du veta ännu mer? Läs mer hos Reikiförbundet.