vetrinär åkersberga

Veterinär Åkersberga

En veterinär där du känner dig som hemma

Hej och välkommen till en lite personligare veterinär i Åkersberga!

Reikiveterinären är en liten (privat) smådjursmottagning med en stor kompetens och ett ännu större hjärta. Här kombineras klassisk veterinärmedicin med:

 • Holistisk veterinärmedicin
 • Reiki
 • Akutmottagning
 • Hembesök

För mig är det viktigaste att alla mina besökare (husse, matte & patient) mår bra samt känner sig lugna när ni besöker kliniken. Därför bestämmer du själv hur besöket ska utformas.

Du kan du välja ett vanligt veterinärbesök, eller så tittar vi på ditt djurs hälsa ur ett mer holistiskt perspektiv. Vad du än väljer så kan du vara lugn samt säker under hela besöket.

Min mottagning är medvetet utformad för att ge ett intryck av en hemmamiljö. Samtidigt som den uppfyller kraven för god hygien som krävs på en djurklinik. Det är ett val jag gjorde när jag grundade kliniken, då jag märkte att både djur samt människor blev väldigt stressade på vanliga veterinärkliniker.

Det går också bra att boka ett hembesök, även det minskar också stressen hos både djur och djurägare. Utöver min vanliga praktik arbetar jag arbetar även med reiki samt erbjuder behandlingar till både människor och djur.

Veterinär Åkersberga

Om Reikiveterinären - Din veterinär i Åkersberga

Mitt namn är Emelie von der Burg, jag är grundare av Reikiveterinären samt legitimerad veterinär. Jag tog min examen vid Sveriges lantbruksuniversitet i Januari 2015.

Under de senaste åren har jag vidareutbildat mig och specialiserat mig på framför allt odontologi samt kirurgi. Katter samt hundars munhälsa ligger mig lite extra varmt om hjärtat. 

Veterinär Åkersberga

Förutom min specialisering är jag även utbildad Reikiterapeut grad 1 och 2. Att få lära mig att arbeta med energier har verkligen förändrat min syn på kroppen samt dess förmåga till självläkning.

Jag arbetar även med: 

 • Internmedicin 
 • Ortopedi  
 • Hudutredningar 
 • Mag- och tarmproblem
 • Akuta skador  
 • Med mera

De senaste åren har jag märkt en trend och insett mer och mer att bristen på tid inom vården ökar och med det även ett stort missnöje från alla håll. Möjligheten för oss veterinärer att sätta oss ner med patienten och ägaren en stund, att lyssna och att få tid att förklara är idag svårt. Att ge den tiden som krävs för att få utföra en bra undersökning och utredning med djuret och djurägaren är väldigt viktigt för mig.

Hur går ett besök till?

Hos Reikiveterinären har du själv möjlighet att påverka ditt besök. Grundupplägget ser ut som följande:

 • Vi börjar alltid med att sätta oss ner och gå igenom om vad som föranlett besöket
 • Beror det på sjukdom
 • Kanske nyfiken på reiki
 • Eller så kanske du vill ha en genomgång av ditt friska djur
 
Läs mer om hur ett besök går till.
katt veterinär åkersberga

Förebyggande vård

hund veterinär åkersberga

Är du ny som djurägare, eller precis skaffat valp/kattunge och känner dig lite ringrostig? I så fall är du extra välkommen hit till Reikiveterinären!

Med förebyggande vård så görs en grundlig klinisk undersökning av ditt djur. Behöver du råd eller tips på hur man själv kan göra en enklare undersökning så utbildar jag dig i ditt djurs mående, vad du bör titta efter samt vad du själv kan göra hemma.

Mitt mål som veterinär i åkersberga är att få dig att lära känna ditt djurs fysiska och psykiska hälsa bättre. Att ge dig de redskap som krävs för att optimera ditt djurs hälsotillstånd och öka medvetenheten om att många sjukdomar kan förhindras eller lindras. Dessutom utför jag även: 

 • Besiktningar 
 • ID-märkning 
 • Vaccinationer

Priser & Reiki

Min prislista hittar du här.

När det kommer till Reiki, så betyder det: ”den dolda, universella kraften”. En japansk behandlingsmetod som grundades i början av 1900-talet. Reiki är energimedicin. Metoden syftar till att skapa en djup avslappning i kroppen ända in på cellnivå, vilket minskar stress och främjar kroppens förmåga till självläkning. Vill du vet mer så har jag en genomgående förklaring vad samt hur det går till.

Kontakta Reikiveterinären

Har du fler frågor eller vill veta mer om behandlingsmetoder som reiki når du mig lättast här.

Vill du hitta: 

 • Aktuella öppettider  
 • Semesterstängt 
 • Det senaste som händer på mottagningen 

Kan du alltid kolla in på se på Instagram eller Facebook.

Tidsbokning sker på telefon mån-fre kl 07:45-08:30. 

Övrig tid svarar jag alltid i den mån jag kan. Du kan alltid kontakta mig angående bokningar via mejl. Glöm bara inte att ange ett telefonnummer som jag kan kontakta dig på. 

Mottagningen ligger precis vid Åkers Runö station (Roslagsbanan) och det är enkelt att ta sig hit med tåg, buss eller bil.

Besöksadress:

Företagsallén 8

18440 Åkersberga

Telefonnummer: 072 444 59 90

E-post: info@reikiveterinaren.se

Det är bara höra av sig via mejl eller telefon. Jag finns till när du och ditt djur behöver en veterinär i Åkersberga, Vallentuna, Vaxholm, Täby & övriga Norrort.

veterinär i åkersberga